AAVV i TTOOEmpreses

Airbnb es veu obligada a pagar per aconseguir experiències turístiques al seu portal

La nova línia de negoci iniciada per la multinacional del lloguer turístic Airbnb sembla que no funciona com s’esperava.

El portal no és capaç d’oferir un volum important d’activitats complementàries de pagament i s’ha vist obligat a buscar autònoms disposats a cobrar per realitzar-les. L’empresa de lloguer necessita potenciar el seu servei ‘d’experiències’ per a turistes. Una informació d’eldiario.es explica que l’empresa “busca ‘freelance’ per augmentar la seva oferta d’activitats turístiques: només paga si es genera un mínim d’ingressos”. Obliga que les propostes tinguin un mínim de 90 euros en reserves en els primers tres mesos.

El curiós del cas és que Airbnb va anunciar a so de bombo i platerets aquesta nova línia de les experiències, fins i tot va comprar alguna plataforma que oferia activitats locals molt llorejada com start-up innovadora però que no aconseguia enlairar-se com a negoci.

Els particulars i els professionals no s’han vist seduïts a oferir activitats “locals” a través d’Airbnb i la multinacional ha publicat a través de LinkedIn una oferta de treball: “treballaràs com un freelance independent”, i aclareix, “no com a part de Airbnb”.

La precarietat de l’freelance que ha de salvar el negoci d’Airbnb està servida. L’empresa deixa clar que la responsabilitat del pagament d’impostos és l’ofertant de les activitats i que la plataforma no dóna assessorament fiscal. Sí que es queda amb un 20% de la venda de cada activitat.

Busquen ‘ambaixadors d’Experiències’ a les ciutats on compta amb més oferta d’allotjament: Madrid, Barcelona i València.

Trip4real prepara el seu salt a Europa

Articles relacionats

Back to top button