superior

Destinacions

Barcelona és noticia al món amb la seva pitjor cara

El turisme no és compatible amb la inseguretat i menys encara amb la ‘criminalitat’. I Barcelona està vivint tota una crònica negra a cop de robatoris amb violència, agressions sexuals i homicidis durant tota la temporada turística d’estiu.

La premsa internacional i els consolats estrangers adverteixen d’aquesta crisi de seguretat als seus ciutadans. Les dades de la policia són alarmants: un 30% més de robatoris amb violència, vuit apunyalaments mortals aquest estiu, mitja dotzena d’agressions sexuals a Barcelona en poc més d’una setmana… La revista alemanya Der Spiegel és molt contundent: Barcelona wird zur Stadt des Verbrechens (Barcelona es converteix en la ciutat del crim)

La Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra s’estan emprant a fons a la capital catalana per revertir la situació. Porten detinguts un 80% més de delinqüents que fa un any, malgrat que 9 de cada 10 queda en llibertat i tornen al carrers a delinquir. En la darrera batuda al Metro barceloní han identificat a 70 carteristes en només dues hores, dels quals 23 van acabar detinguts. Barcelona sembla una mina pels lladres; turistes i autòctons són presa fàcil, quelcom semblant a la ciutat sense llei.

La realitat i la percepció a vegades no coincideixen, segons diuen els experts en seguretat. Ciutats com París o Londres tenen índexs d’inseguretat més elevats. Però la realitat és que l’ambaixada dels Estats Units a Espanya ha publicat un avís sobre Barcelona i mitjans de comunicació internacionals d’Alemanya, com Der Spiegel i Frankfurter Allgemeine Zeitung, o de la Gran Bretanya com la BBC i The Guardian han reflectit aquesta situació en reportatges sobre l’increment de la inseguretat a Barcelona.

La premsa internacional subratlla l’atac violent que va patir l’ambaixador d’Afganistan a Espanya per a robar-li el rellotge, com un turista alemany va acabar a l’hospital amb les cames trencades pels lladres, el cas d’una anciana francesa de 91 anys ferida quan li van arrencar un collaret o el cas de la diplomàtica de Korea del Sud que a morir per les ferides que li va causar un lladre després de colpejar amb el terra en una estrebada de la bossa de mà.

Als carteristes habituals de les zones turístiques de Ciutat Vella i Les Rambles de Barcelona s’han de sumar els delinqüents violents i els agressors sexuals de turistes en les àrees d’oci.

Una mala imatge per a Barcelona, la seva pitjor cara.

La pitjor imatge possible d’una destinació turística

Policies de Barcelona dient als turistes que la ciutat és insegura

El turisme fuig de la inseguretat. Toc d’atenció per a Catalunya

Articles relacionats

Back to top button