superior

Destinacions

Trens turístics temàtics per anar als principals atractius de la província de Barcelona

La Diputació de Barcelona i Renfe presenten a Fitur uns trens turístics temàtics per viure experiències úniques a la Destinació Barcelona

L’èxit dels trens turístics ha anat en augment en els darrers anys per l’encant que ofereixen, la mobilitat sostenible que representen i pels paisatges que van passant pel recorregut tranquil del tren.
Ara arribaran també als principals atractius de les comarques de Barcelona, gràcies a la iniciativa conjunta de la Diputació de Barcelona i Renfe.

En el marc de la Fira de Turisme Fitur, que s’està desenvolupant a Madrid, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín i el president de Renfe, Isaías Táboas han presentat aquesta oferta que possibilitarà una nova experiència de viatge que començarà en el propi tren temàtic i anar a gaudir dels bons productes de la destinació Barcelona, com l’enoturisme, la gastronomia, el modernisme, el termalisme i la cultura marinera.

Núria Marín ha destacat l’aposta de la corporació per un «turisme verd, sostenible i amable amb el territori; que tingui un impacte positiu en l’entorn. El principal objectiu dels trens turístics és apropar el turista, les persones que venen a visitar Barcelona, al territori. Que el puguin conèixer i gaudir».
De la seva banda, Isaías Táboas, s’ha mostrat satisfet de «poder col·laborar amb la Diputació de Barcelona en aquesta oferta turística i posar els nostres trens a disposició com un mitjà, i no com un objectiu, per aconseguir aquest producte turístic». 

Mitja dotzena de rutes amb sortida de la ciutat de Barcelona

Foto: Pablo Blázquez

La idea és que hi hagin unes sis rutes, sempre amb sortida de la ciutat de Barcelona i amb trens que ofereixin una capacitat de 100 places. La previsió es posar en servei aquests trens a la primavera i a la tardor. No serà possible la continuïtat a l’estiu per la gran demanda de places que hi ha a la temporada alta i l’augment de trens que posa en servei l’operador ferroviari.

La previsió es posar en servei sis rutes, en trens que surtin de l’Estació de França de Barcelona els dissabtes dels mesos de maig, juny, setembre i octubre.
Les rutes previstes són:

  • La Barcelona espurnejant: visita els vins escumosos (Sant Sadurní d’Anoia)
  • La ruta dels modernistes gourmets (Mataró i Canet de Mar)
  • Fotografia el Modernisme (Terrassa)
  • Descobreix  el mar de la Costa Barcelona (Vilanova i la Geltrú i Sitges)
  • Un mar d’històries (Badalona)
  • Natura i relax a Barcelona (Granollers)
Foto: Pablo Blázquez

Els trens proposaran paquets exclusius amb l’objectiu que el visitant trobi una experiència única per fer sortides cap al turisme de proximitat. Els trens temàtics que ja ofereix Renfe a altres comunitats tenen una molt bona acceptació i no només inclouen els trajectes d’anada i tornada, sinó que també solen incloure visites guiades, degustacions de productes, descomptes a llocs interessants de la destinació i fins i tot petits espectacles teatralitzats durant el trajecte. La Diputació està treballant ara amb els principals agents turístics del territori per acabar de definir les opcions.
Un altre objectiu d’aquest producte és fomentar la mobilitat sostenible i la interconnexió amb tot el territori.

No és la primera col·laboració directe de la Diputació de Barcelona amb Renfe. Cal recordar que al mes de maig ja van signar un acord per promoure la mobilitat sostenible i els atractius turístics de la província com a destinació d’esdeveniments d’empresa, culturals i esportius amb descomptes per als participants. (Veure notícia a Comunicatur.)
Renfe ofereix diferents servies en aquest sentit: AVE, Avlo, Mitjana Distància i Rodalies.

“El teu viatge comença a Barcelona”, lema de la Diputació a Fitur

La Diputació de Barcelona participa a Fitur amb un nou estand conjunt amb el Consorci de Turisme de Barcelona i presenta diferents projectes estratègics per impulsar el turisme com a motor de la reactivació econòmica a la província. Els trens turístics Barcelona és molt més potser sigui el més rellevant de tots.

Articles relacionats

Back to top button