superior

Destinacions

Vuit ciutats catalanes estrenen el distintiu de Ciutat i Vila amb Caràcter

Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa són les vuit primeres localitats que han rebut la distinció de Ciutat amb Caràcter després de superar uns requisits que han estat avalats per un comitè d’experts

La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca creada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) per posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya més enllà de la ciutat de Barcelona. Va dirigit a ciutats capital de comarca o amb un volum de població d’entre 10.000 i 50.000 habitants i amb una “forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic o artístico-creatiu”.

Un comitè d’experts, format per membres de l’ACT i professionals reconeguts de diferents àmbits com de l’arquitectura, l’urbanisme o la gestió cultural, avalua i valida les sol·licituds i decideix quines ciutats compleixen els requisits per esdevenir Ciutat o Vila amb Caràcter.

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha volgut destacar que “amb el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter activem ara una nova eina per afavorir una millor projecció d’aquests altres espais urbans de Catalunya que, amb el seu caràcter, contribueixen a configurar el caràcter del país”. L’ACT persegueix atraure turistes culturals i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment. Les ciutats i viles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència de Turisme.

Articles relacionats

Back to top button