EmpresesTransport

American Airlines comet un error de planificació que posa en risc 15.000 vols aquest Nadal

Un error informàtic ha donat festa de Nadal a tots els pilots d’American Airlines que ho sol·licitessin sense posar cap restricció, el nombre resultant ha estat excessiu. La companyia està intentant minimitzar la situació oferint als pilots que renunciïn a les festes una retribució un 150% superior a l’habitual.

Fins a 15.000 vols poden quedar afectats per aquesta errada. Els treballadors de la companyia estan col·laborant per intentar solucionar la situació que suposa una crisi en tota regla. American Airlines ha emès un comunicat on informa que “dels 200,000 vols que American operarà al desembre, només uns pocs centenars no tenen assignats als pilots”. Els sindicats el situen en aquests 15 mil. L’aerolínia vol tranquil·litzar als seus clients dient que al desembre, per cobrir contratemps, sempre té més pilots disponibles a la reserva que en els mesos normals.

De moment, no s’han cancel·lat vols de desembre d’American però els passatgers estan a l’espera d’una major confirmació de les seves reserves. Aquestes dates nadalenques són les de més trànsit aeri. El risc està principalment en els bitllets comprats per viatjar entre el 17 i el 31 d’aquest mes. Un error de l’estil va avocar Ryanair al desastre a l’octubre per la pèrdua de pilots. La va obligar a cancel·lar uns 1.700 vols.

Articles relacionats

Back to top button