Destinacions

Vilafranca prepara el 75è aniversari del Vinseum

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya endegarà a partir del proper estiu l’any Vinseum, per celebrar els seus 75 anys d’història. Les instal•lacions es troben en ple procés de rehabilitació, per la qual cosa els responsables del Museu volen fer servir l’aniversari com a element dinamitzador per rellançar-lo i projectar-lo cap al futur.

Com a primer pas, els alumnes de l’escola d’art Arsenal dissenyaran un logotip identificatiu de l’aniversari, basat en el disseny existent creat per Diego Feijoo, i es crearà una ampolla per un hipotètic vi propi del Museu.

Aquest museu temàtic de referència ocupa dos edificis gòtics emblemàtics de Vilafranca del Penedès: el Palau Reial i la capella de Sant Pelegrí, i té un fons patrimonial de gran valor cultural en els terrenys de l’etnografia, l’arqueologia, les ciències i l’art, i un important arxiu bibliogràfic, fotogràfic i musical. A més de la completa col•lecció vitivinícola, a Vinseum s’hi pot veure una exposició interactiva per gaudir de la cultura a través del vi, i s’organitzen sortides tot l’any per conèixer el cicle vital de la vinya.

Vinseum és una fundació privada que compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès. Aplega a uns sis-cents Amics, Amics d’Honor i entitats col•laboradores, amb les quals s’espera tancar acords de cara a la commemoració del 75è aniversari.

Back to top button