superior

Aeri

Picabaralla pel canvi de nom de l’aeroport de Reus

AENA invertirà 181 milions d’euros en l’Aeroport de Reus fins a 2013 i ha anunciat que està oberta a estudiar una nova denominació per a la infraestructura. Aquesta possibilitat ha avivat el debat a les comarques de Tarragona. La societat civil i econòmica ja ha posat sobre la taula propostes perquè el nom inclogui el de Tarragona, la Costa Daurada o fins i tot, el de Constantí.

Durant una conferència a la Cambra de Comerç de Tarragona, el president d’AENA, Juan Ignacio Lema, acceptà el debat sobre la redenominació de la instal•lació. Tant ell com el president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló, aposten perquè es digui Aeroport de Tarragona- Reus. Per a Lema aquesta és una de les recomanacions de l’Organització d’Aviació Civil Internacional que és partidària que les instal•lacions aeroportuàries duguin dos noms. Per la seva banda l’alcalde de Constantí, Josep María Sabaté, va criticar que més del 40% de l’Aeroport es trobi en el seu terme municipal sense que la localitat rebi cap benefici per això. A més, cal sumar la sol•licitud d’AENA d’expropiar 30 hectàrees més a Constantí per sumar-les a l’aeroport.

La guerra està oberta. Les combinacions són diverses: la inclusió de la marca Costa Daurada, el de Tarragona o el trinomi Tarragona-Reus-Constantí. El consistori de Reus ja ha anunciat que no accepta la proposta, la Cambra de Comerç de Reus diu que en el seu moment ja va proposar afegir la denominació Costa Daurada per facilitar la seva identificació i l’alcalde de Constantí podria negar-se a l’expropiació de terrenys en el seu municipi.

Per la seva banda, Abelló enviarà pròximament una carta a AENA i al Govern espanyol per sol•licitar el canvi i afegir en aquest cas el nom de la província "com passa en la resta de províncies catalanes que l’aeroport duu com nom principal Barcelona, Lleida o Girona". A la iniciativa d’Abelló podria sumar-se l’Ajuntament de Tarragona.

Tal com va informar COMUNICATUR, l’Aeroport de Reus va augmentar un 38% el nombre de viatgers en els primers nou mesos de l’any en comparació del mateix període de 2008. A l’octubre va rebre 156.390 passatgers, el que representa un augment del 55,7%.

Pel que fa a la inversió de 181 milions dels pròxims quatre anys, entre les actuacions previstes destaquen l’adequació del camp de vol, la construcció d’una nova àrea terminal i l’ampliació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus/Ag EP

Back to top button