Organismes / Política turística

El programa Turisme Sènior Europa s’obre també a les empreses catalanes

El Ministeri admetrà les empreses interessades en participar en el programa de Turisme Sènior Europeu encara que la seva Comunitat Autònoma no s’hagi adherit al projecte. La Direcció General de Turisme de la Generalitat va desestimar participar-hi degut a l’elevat cost que suposava per portar “un escàs número de turistes”.

La portaveu adjunta de CiU al Senat, Montserrat Candini, explica en un comunicat que ha rebut del president de SEGITTUR (Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques), Javier Bustamente, “el compromís per modificar les clàusules de contractació del Pla Turisme Sènior Europa”. Durant la seva compareixença a la Comissió d’Indústria de la Cambra Alta, Bustamante, hauria confirmat a Candini la possibilitat de que altres empreses puguin optar a organitzar aquests viatges del denominat Imserso Europeu.

Per a la seva banda, en declaracions a COMUNICATUR del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, “el fet que les empreses participin a títol particular en aquest programa entra dins de l’àmbit de decisions empresarials i, com a tal, han de ser considerades i respectades”. Una part del sector hoteler català ha criticat al decisió de la Generalitat de no apostar per aquest projecte que pretén desestacionalitzar la temporada amb turistes majors de 55 anys i residents en alguns dels països de la Unió Europea.

Un programa de dubtós rendiment

Joan Carles Vilalta també explica que la Generalitat va desestimar la seva participació en el projecte perquè “quan se’ns va presentar no estava prou desenvolupat i, a més, es sol•licitava una aportació de 2,5 milions d’euros per portar 40 mil turistes a Catalunya”

El conjunt del programa, afegeix Vilalta, ascendeix a 11 milions d’euros per portar a tot l’Estat 80 mil turistes. “Aquesta quantitat es injustificada, el cost de les administracions és de 137,5 euros per portar cadascú d’aquests turistes”. Aquest seria el motiu pel qual altres destinacions no s’haurien afegit al programa Turisme Sènior Europa dirigit a captar fora de temporada visitants d’Eslovàquia, Holanda, Bèlgica, Polònia, Eslovènia, Hongria, Itàlia, Àustria, Grècia, Portugal, Dinamarca, França, República Txeca, Romania, Bulgària i Irlanda.

Balears i Andalusia han començat a treballar en el projecte i ara caldrà saber com es concreta el compromís anunciat al Senat i tots els detalls relacionats.

Back to top button