superior

Allotjament

Les noves àrees d’autocaravanes faran la competència als càmpings catalans

La nova regulació d’allotjaments turístic catalana ha creat un nou tipus de modalitat d’empresa turística denominada ‘àrees d’acollida d’autocaravanes’. Per les seves característiques entren en competència directa amb els càmpings tradicionals.

La mateixa normativa introdueix alguns canvis que afecten als càmpings com l’equiparació del concepte de mòbil-home i bungalou, i l’augment del percentatge d’aquests elements fixes permesos en un càmping que passa del 40 al 50%.

Malgrat les delimitacions de serveis que poden oferir les noves àrees d’autocaravanes coincideixen plenament amb les que ofereix actualment un càmping. La definició d’aquestes àrees diu que “són espais de terreny, degudament delimitats, oberts al públic per a l’ocupació exclusiva d’autocaravanes en trànsit, a canvi de contraprestació econòmica”. Aquests establiments no podran tenir elements fixes com bungalous o mòduls i l’estada màxima no pot superar les 48 hores.

L’administració catalana justifica la seva regulació degut a que hi ha “una demanda molt alta, sobretot per a turistes que provenen de països del nord i centre d’Europa i d’Itàlia i que viatgen fent ruta”.

Tot i que segons els legisladors “Catalunya fins ara no cobria aquesta necessitat” els càmpings ja tenen zones preparades per rebre aquest tipus de viatgers amb serveis específics per a autocaravanes. Les àrees que ara es creen entren en competència amb els càmpings. Aquesta modalitat d’allotjament turístic està també subjecte a la taxa turística com qualsevol altre establiment. L’import de la taxa per pernoctació serà de 0,65 euros a Barcelona i 0,45 a la resta de Catalunya.

Així mateix, com ja va informar Comunicatur els càmpings passen a categoritzar-se amb el símbol d’estrelles i aniran de les 2 a les 5 estrelles, ja que la categoria d’una estrella estarà destinada a aquestes noves àrees d’acollida d’autocaravanes.

Articles relacionats

Back to top button