Problemes informàtics per liquidar la taxa turística catalana

Els allotjaments turístics s’han trobat amb problemes tècnics per liquidar la taxa turística catalana corresponent al segon trimestre de l’any. Durant els 20 dies establerts per fer-ho han aparegut problemes en l’aplicatiu informàtic que han d’emplenar els establiments.

Aquest impost és propi de la comunitat autònoma i és l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) la responsable de la seva gestió. L’ATC ha comunicat en la seva pàgina web que ha detectat la incidència en la versió del programari per presentar telemàticament el model 950 (autoliquidació de l’impost sobre estades en establiments turístics). L’error fa dies que dura i l’Agència s’ha vist obligada, excepcionalment, a oferir suport tècnic també durant el cap de setmana en l’adreça de correu electrònic suport_etributs@atc.cat . Però no totes les empreses han accedit a la pàgina web de l’ATC i alguns han provat directament en l’entitat bancària on també han sorgit els problemes.

Aquelles empreses que han esperat a l’últim dia per realitzar l’ingrés de l’impost s’han quedat sense fer-ho. Es desconeix el nombre d’empreses que no ho han pogut fer i a quant arriba el muntant econòmic que s’ha deixat de liquidar. L’ATC assumeix l’error i no aplicarà recàrrecs a les empreses que facin la liquidació fora de termini a causa d’aquesta incidència.

Tributs explica que ha detectat que la darrera versió de l’Acrobat Reader DC ocasiona els problemes quan s’introdueix en el model 950 el número de RTC (Registre de Turisme de Catalunya) de l’establiment. Aquest número és particular i bàsic per identificar cada allotjament. Les versions d’Acrobat que sí funcionen correctament, sempre que prèviament s’hagi desinstal·lat la versió afectada, són: Acrobat Reader X, Acrobat Reader XI i Acrobat Reader DC fins a la versió 2015.007.20033

0 0 0