superior

Destinacions

Lloret es consolida com a destinació de turisme esportiu

Més de 33.300 esportistes i acompanyants han passat per les instal·lacions esportives de Lloret durant el primer semestre. El turisme esportiu representa ja un dels principals productes de Lloret de Mar per a les temporades baixa i mitjana.

En total, han tingut lloc a Lloret 174 esdeveniments esportius entre estades esportives, competicions oficials, esdeveniments locals, tornejos privats i altres. Hi destaquen les estades esportives, que representen més d’un 70% del total. De gener a juny han passat per Lloret de Mar 21.493 esportistes i 11.868 acompanyants, la qual cosa consolida les xifres de 2014, en què es van rebre 33.293 persones.

Pel que fa a la temporalitat dels esdeveniments esportius, març i abril concentren més del 60% del total d’esdeveniments. Les condicions climatològiques d’aquests mesos, sumades a la varietat d’instal·lacions esportives existents, resulten atractives per a moltes nacionalitats europees.

El futbol i l’atletisme segueixen essent les modalitats esportives que porten més esportistes, amb un total de 131 esdeveniments i 11.796 esportistes. Entre les nacionalitats, destaquen els països nòrdics (20%), França (14%), països de l’est (14,4%) i Catalunya (12,1%).

Lloret de Mar s’ha convertit ja en un referent en la recepció esdeveniments esportius de renom com el MIC (Mediterranean International Cup), amb més de 1.000 esportistes i un gran desplegament mediàtic associat; el XXXVII Trofeu San Jaime de futbol, amb 1.380 inscrits i 820 acompanyants; el Campionat de Catalunya juvenil, junior i promesa atletisme, que va portar a Lloret més de 3.800 persones; el Torneig Europeu d’handbol platja, amb gairebé 800 participants i 1.000 acompanyants i el torneig Eurobasket 2015, que són alguns dels esdeveniments que han tingut lloc a Lloret durant el primer semestre de l’any.

Lloret de Mar està certificat com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) en la categoria multiesport per a les modalitats esportives de futbol, atletisme, natació i ciclisme i actualment compta amb 15 hotels certificats per  rebre esportistes. /Notícia emesa per Lloret Turisme

Articles relacionats

Back to top button