superior

DestinacionsEmpreses

El turisme intern espanyol tira del carro aquest estiu

La demanda nacional es consolida com el principal motor del creixement del turisme en 2015, segons la valoració que realitza Exceltur. “Tots els indicadors oficials disponibles creixen per sobre del 5%, el doble que els registrats per la demanda estrangera”, afirmen.

Exceltur revisa a l’alça el creixement del PIB turístic per al conjunt de 2015 fins a el +3,6% enfront del +3,4% que va presentar a l’abril de 2015. El millor escenari previst per al consum de les famílies espanyoles i la inestabilitat en el Mediterrani Oriental ha portat a incrementar dues dècimes la previsió. I és que el turisme creix per sobre de la previsió del conjunt de l’economia espanyola.

Quant al turisme internacional les estadístiques mostren que la taxa de creixement d’aquesta demanda estrangera segueix creixent més en termes d’arribades que d’ingressos turístics. Estan creixent els perfils de turistes que realitzen menys despesa en destinació. Posa com a exemple el client low cost aeri, que creix un +7,7% en 2015 fins a maig amb 77€ de despesa en destinació, enfront dels turistes en línies aèries tradicionals que han crescut +1,7% i tenen una despesa superior de 108€. També els usuaris d’habitatges de lloguer turístic creixen un +20,5% (68€ de despesa), enfront dels de la resta d’allotjaments reglats amb un increment menys pronunciat +3,3% i 118€ de despesa en destinació.

L’enquesta de Clima Turístic Empresarial d’Exceltur desvetlla que els empresaris esperen tancar un estiu de 2015 favorable. El 60% té una millora interanual de les vendes en aquest tercer trimestre d’estiu. Aquest optimisme s’estén tant en destinacions urbanes com de costa. Els empresaris de Catalunya al costat dels de la Comunitat Valenciana, Balears i Andalusia són els que es mostren més optimistes sobre els seus resultats d’estiu.

Articles relacionats

Back to top button