superior

Destinacions

La taxa turística de Barcelona arribarà als 7,50 euros al dia

El recàrrec de 4€ que posa l’ajuntament fa pujar les tarifes en totes les tipologies d’establiments a partir de l’octubre

Bona part dels partits que formen el ple de l’Ajuntament de Barcelona van votar a favor d’apujar a 4 euros el recàrrec municipal a l’impost turístic. Aquest import és el límit màxim que permet la llei al govern municipal sumar-li a la tarifa general que imposa la Generalitat al conjunt de Catalunya. La mesura podria ser efectiva passat l’estiu, un cop modificada l’ordenança fiscal.

El resultat és que segons la tipologia d’establiment els turistes hauran de pagar per cada dia de pernoctació entre 5 euros –la tarifa més baixa- i 7,50 euros per hotels de 5 estrelles i allotjaments de luxe. Els creueristes pagaran 7 euros, si l’escala és de menys de 12 hores o 6 euros si ho supera.

20 milions d’euros extres cada any

L’ajuntament de Barcelona ha anat pujant paulatinament la forquilla que li permet el recàrrec fins arribar al màxim. Barcelona ingressa per la taxa turística uns 95 milions d’euros. Amb aquesta nova tarifa calculen uns ingressos extres de 20 milions que faria pujar la recaptació a uns 115 milions anuals.

Els diners els dedica l’ajuntament a multitud de despeses vinculades a la neteja, la seguretat, el transport, l’espai públic i fins i tot ha arribat a destinar-ho a la climatització d’escoles. Un destí també serà finançar el pla contra la saturació turística de 16 zones de Barcelona que va presentar recentment l’ajuntament.

El sector turístic no ho veu amb uns altres ulls i recorden que amb impostos com l’IVA, l’IBI, societats o activitats econòmiques paguen més de 400 milions d’euros.

Barcelona: “Estem al límit de turistes”

Articles relacionats

Back to top button