superior

Reportatges

Els esports d’aventura comencen la campanya al Pirineu de Lleida

Genera un impacte econòmic superior als 111 milions d’euros

La temporada de ràfting, l’activitat més important del turisme actiu a la província de Lleida, ha iniciat la temporada d’esports d’aventura. El ràfting continua essent el rei dels esports aquàtics, junt amb el descens de barrancs, les piragües, el caiac i l’hidrospeed.

Les perspectives són bones perquè el volum de reserves prèvies estat sent superior a les de l’any passat i el sector confia a viure una temporada excel·lent. La campanya es desenvolupa des d’ara i fins el 15 d’octubre. En aquest període de 2023 es van contractar 750.000 serveis.

Malgrat la situació de sequera que viu a Catalunya, Florido Dolcet, president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, ha assegurat que està garantit un cabal d’aigua suficient per a la pràctica dels esports fluvials a la Noguera Pallaresa. Les reserves d’aigua en forma de neu s’han incrementat notablement gràcies les últimes nevades.

A banda de les d’aigua, altres activitats que tindran una forta demanda són les relacionades amb la BTT, l’hípica, el senderisme i el trekking, com també les disciplines aèries com ara el parapent, entre d’altres.

La província de Lleida disposa d’unes 270 empreses que ofereixen una cinquantena d’activitats de terra, aire i aigua, distribuïdes entre el conjunt de les 13 comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. Les empreses, equipaments, així com les condicions orogràfiques i l’espectacularitat dels paisatges i la natura, fan del Pirineu referent a l’Estat espanyol i al sud d’Europa en l’àmbit del turisme actiu i els esports d’aventura.

Un estudi de la Universitat de Lleida atribueix als esports d’aventura un impacte econòmic de 111,47 milions d’euros a la província, resultat de sumar el que procedeix l’activitat directament (uns 34 milions) i els altres àmbits vinculats com l’hoteleria, el comerç i la restauració. També calcula que dona feina a més de 1.800 persones del territori.

Articles relacionats

Back to top button