superior

Transport

L’aeroport del Prat s’acosta al límit operatiu

La programació de vols a l’aeroport del Prat per a aquest estiu és de rècord. La demanda de viatgers ja voreja la capacitat màxima per a l’aeroport de Barcelona.

Durant els tres mesos d’estiu estan programats fins a 5,8 milions de seients mensuals i 50 rutes intercontinentals, la xifra més alta de la història de la infraestructura.

Amb el volum de passatgers que s’esperen els propers mesos s’entra en un nou escenari ja que mai abans no s’havia arribat a aquestes xifres. Una altra de les grans incògnites és la que fa referència al conjunt del 2024. La infraestructura ja fregarà o superarà el límit màxim que és de 55 milions de passatgers anuals. Si l’any passat va arribar a transportar 52,7 milions de persones, aquest exercici les xifres acumulades van per sobre de les del 2023.

Aquest volum de passatgers, per a la infraestructura actual, suposa un repte de gestió. Al Prat operen 92 aerolínies que ofereixen 208 destinacions.

L’aeroport haurà d’optimitzar encara més l’operativa. Capítol a part mereixen les possibles restriccions de l’espai aeri que es puguin produir durant l’estiu per diversos motius -per exemple, els Jocs a França- o les reivindicacions laborals que acostumen a produir-se en aquestes dates (controladors, seguretat, operaris de terra…)

Articles relacionats

Back to top button