superior

abajo

Empreses

El ‘rent a car’ pateix per l’escassetat de nous vehicles per a les seves flotes

El sector tenia una previsió de créixer un 60% respecte de l'any passat

La falta de cotxes nous es nota aquest estiu a les flotes de vehicles de lloguer. La demanda a Espanya ha pujat i el mes d’agost ja és impossible llogar un cotxe a les illes i a les zones de costa.

Com ja vam explicar a Comunicatur de veu de la patronal Fenaval, el sector no estava renovant el parc mòbil per l’escassetat d’unitats noves. Les previsions de negoci per a aquest any eren d’un increment del 60% per situar-se en xifres properes a l’època precovid. Els fabricants estan limitant el lliurament d’unitats a causa de la manca de components a l’automoció.

Davant d’aquesta situació els concessionaris prioritzen els compradors particulars, que paguen un preu més elevat, davant dels compradors agregats que exigeixen descomptes. En aquest sentit, el pes del ‘rent a car’ sobre el global de les matriculacions ha baixat en 6 punts percentuals. Els vehicles estan tenint un cost més elevat per a les empreses de lloguer, un sobrecost que traslladen a la factura del client final.

Dades facilitades per Comunicatur a la notícia del mes de març passat explicava que la disponibilitat de cotxes de lloguer se’n ressent. El 2019 la flota a Espanya era molt superior a l’actual i la facturació del 2022 rondarà els 1.400 milions d’euros enfront dels 1.800 del 2019.

Articles relacionats

Back to top button