superior

Càmpings

Els clients dels càmpings podran ser propietaris dels mòbilhomes

El nou Decret d’allotjament turístics de Catalunya recull una de les demandes del sector del càmping, la possibilitat que els clients puguin ser propietaris de la instal•lació i pagar-ne només el lloguer de la parcel•la. La nova regulació però, no ha contemplat l’increment de la superfície del càmping que es pot dedicar a bungalows i mòbilhomes.

Les caravanes i les tradicionals tendes d’acampada estan caient en desús. Els empresaris del càmping volien adaptar-se a les noves demanades. La possibilitat de tenir diferents tipologies d’allotjament amb diferents preus són un garantia per cobrir el negoci. Cada vegada més els clients dels càmpings demanaven aquest tipus d’instal•lacions i la normativa catalana limitava la propietat. Fins a un 50% de la superfície del càmping es pot dedicar a instal•lacions fixes i semimòbils, un aspecte també demandat pel sector era incrementar aquest percentatge però en aquest cas no ha variat de la legislació.

El sector del càmping català s’ha afanyat a desmentir qualsevol crítica sobre la possibilitat de que amb la nova normativa els càmpings es converteixin en àmbits residencials privats. Que els clients tinguin la propietat de una instal•lació semimòbil no vol dir que siguin segones residències o es devaluï la filosofia dels càmpings. De fet, el càmping continua sent propietari de la parcel•la i la situació respecte al client és la mateixa que amb els clients de caravanes.

Back to top button