superior

abajo

Transport

Uber renuncia a donar servei amb conductors particulars per complir amb la llei

La plataforma Uber ha anunciat que canviarà la seva estratègia a escala europea per poder operar dins la legalitat. L’empresa vol instal•lar-se en ferm també a Barcelona i Catalunya i d’entrada renunciarà a oferir el servei de xofer amb conductors particulars.

Uber té pressa per desenvolupar la seva activitat a Barcelona on es troba enfrontada amb la normativa i amb el sector del taxi en ple. Per poder superar les dificultats, el director general Uber Europa, Thibaud Simphal, ha explicat al programa de televisió ‘Valor afegit’ que utilitzarà conductors professionals. Aquest és el sistema que fa servir a Madrid o París.

L’objectiu de la plataforma és tenir un vehicle Uber per cada dos taxis. En aquests moments, la normativa només permet que existeixi un conductor professional per cada 30 llicències de taxi. Això limita a 300 conductors professionals a Barcelona, una quantitat molt petita per a les aspiracions de la companyia. Com ja va anunciar Comunicatur Uber estava pendent de la normativa catalana per obrir a Barcelona.

Ara volen iniciar negociacions amb l’Ajuntament i la Generalitat per modificar la normativa i que s’obri l’aixeta de la concessió de llicències professionals. Segons ha desvetllat TV3, Uber aspira a unes 4.000 llicències professionals per a la seva aplicació digital.

Aquest gegant de l’economia col•laborativa ha rebut contestació des dels àmbits professionals. No li han ajudat tampoc informacions com les revelades per Comunicatur l’any passat a la que explicava el seu sistema fiscal internacional per no tributar pràcticament res dels seus beneficis a la Unió Europea.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button