superior

Fires i Congressos

Les agències britàniques recepten especialització i luxe en temps de crisi

John McEwan, director general del consorci britànic d’agències de viatge independents Advantage, ha recomanat als seus associats que la millor fórmula per fer front a la crisi és l’especialització en productes concrets i en el turisme de luxe, que està fora de l’àmbit d’afectació de la crisi. McEwan ha fet aquestes declaracions durant el congrés anual d’Advantage que enguany s’ha celebrat a Catalunya, concretament a Sitges.

Segons aquesta associació, que aplega 700 agències per tot el Regne Unit, les agències de viatges que s’especialitzin són les que trauran un major benefici en la temporada 2008-2009. Advantage aposta pel turisme de luxe com a opció segura, però també pel turisme de creuers o d’esquí (la passada temporada les agències especialitzades en el turisme d’esquí van augmentar els seus ingressos en un 34%).

Respecte a la situació de la indústria turística britànica, John McEwan ha afirmat que “després de la caiguda d’algunes companyies – com el Grup XL Leisure o la companyia aèria Zoom- els nostres clients prefereixen fer una reserva en una agència de viatges que tingui el segell ATOL, amb una assegurança que els protegeix en cas de fallida de la companyia”.

Com a conclusió del congrés de Sitges, Advantage s’ha mostrat optimista tot i la crisi econòmica global i confien en assolir uns bons resultats en el segment de negocis la propera temporada turística. Durant la trobada el mig miler d’assistents han tractat a més de les perspectives de futur del turisme d’oci i de negocis, aspectes relacionats amb els constants canvis en el sector de l’aviació o les polítiques de IATA.

En els seus 30 anys d’història aquesta ha estat l’edició que Advantage reuneix un major nombre de participants. Advantage té un volum de venda superior als 3.300 milions d’euros i és una de les principals referències turístiques dels britànics. Per organitzar aquest congrés ha comptat amb el suport de Turespaña, Turisme de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Sitges Convention Bureau.

Back to top button