superior

abajo

Rural

Els albergs de Catalunya articulen fins a 41 rutes pel seu voltant

Els albergs catalans s’han vist amb la necessitat de crear un producte turístic d’interès que pivoti al voltant d’aquest tipus d’allotjament. Han definit 41 rutes per fer a peu o en bicicleta que enllacen els diferents albergs distribuïts per Catalunya.

La Secretaria de Joventut, que gestiona els 45 albergs que formen la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), es troba amb unes instal•lacions d’allotjament turístic orientades al públic jove i familiar que requereixen d’un impuls. Amb aquesta intenció ha presentat el programa "+ q albergs. Rutes i camins per Catalunya". Segons informen, amb el programa pretenen “fomentar la descoberta del patrimoni natural mitjançant itineraris a peu i en bicicleta pels voltants dels albergs, situats en indrets de gran interès turístic”.

En el rere fons d’aquesta proposta turística hi ha una funció social que la Generalitat no ha de perdre de vista. L’oferta d’allotjament econòmic subvencionada per a un públic jove no hauria d’entrar en competència amb altres propostes d’allotjament. L’opció dels albergs són, a més, una aposta per la formació de nous turistes que en un futur s’integraran al circuit turístic convencional. Per altra banda, les propostes que generin els albergs han d’anar de la mà de l’oferta de la zona i no discórrer per un circuit paral•lel al sector turístic del territori.

Les 41 noves rutes, tant de litoral com d’interior i de muntanya, han estat dissenyades per a diferents tipus de públic -familiar, escolar i, especialment, el jove-, i inclouen els nivells de dificultat fàcil, mitjà i avançat. Vint-i-cinc d’aquestes rutes enllacen diferents instal•lacions de XANASCAT, mentre que la resta proposen un circuit circular amb sortida i arribada al mateix alberg. El traçat de tots els itineraris han disposat de l’assessorament tècnic de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Unió Excursionista de Catalunya i centres de BTT catalans.

Back to top button