Mercats

El turisme alemany no es deixarà veure per Catalunya aquest estiu

L’estratègia de vacunació contra la Covid-19 que segueix Alemanya no afavoreix que els turistes puguin desplaçar-se a la península i a Catalunya durant els propers mesos, coincidint amb la temporada alta. Els turistes alemanys no tornaran a nivells de la prepandèmia abans del 2022.

Els turistes més predisposats a viatjar a fora no estan vacunats i per accedir a Espanya han de tenir una PCR negativa i un test d’antígens per poder tornar al seu país. Totes aquestes exigències són una barrera que farà que enguany no es produeixin arribades d’alemanys. Aquesta situació l’ha explicat la directora de l’oficina de promoció turística de l’Agència Catalana de Turisme, Montserrat Sierra, a la jornada #CATreStartTurisme.

“No pensem que Catalunya sigui la primera destinació dels alemanys aquest estiu però probablement cap a la tardor hi hagi més possibilitats”, ha comentat Sierra. Per a la directora de l’oficina de promoció turística catalana a partir de principis d’octubre, coincidint amb un període nou de vacances, podria haver-hi alguna opció de recuperar clients”. En l’últim trimestre de l’any el sector del càmpings i les autocaravanes podrien ser els primers en reactivar el mercat germànic.

Una dada positiva és que totes les companyies que tenien vols amb Barcelona els han recuperat. Es mantenen les connexions amb vols diaris. Sí que ha fet esment a l’increment del preu dels cotxes de lloguer a l’aeroport de Barcelona com un aspecte negatiu.

L’alemany es troba entre els cinc mercats emissors més important a Catalunya. L’any 2019 van suposar 1,5 milions de turistes, el 7,5% dels visitants intencionals que va rebre Catalunya. I van fer una despesa total de 1.237 milions d’euros, un 2,7% més que l’any anterior.

Articles relacionats

Back to top button