superior

AAVV i TTOO

Macroesdeveniment per comercialitzar l’oferta MICE

65 turoperadors europeus han coincidit amb 90 empreses del turisme de negocis en una jornada frenètica de reunions

Més de 1.500 reunions de negocis s’han materialitzat al Port Aventura Convention Centre entre empreses del sector del turisme de negocis i operadors internacionals especialitzats en aquest segment.

El workshop Meet Catalunya  l’ha organitzat l’Agència Catalana de Turisme (ACT) mitjançant el seu programa específic de MICE anomenat Catalunya Convention Bureau. Els turoperadors han arribat a PortAventura des de 15 mercats europeus (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Croàcia, Dinamarca, França, Finlàndia, Grècia, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia i Regne Unit i Suècia). Segons l’ACT aquesta jornada de negoci és la més important que s’ha fet a Catalunya sobre turisme de reunions.

La destinació catalana compta amb més de mil espais repartits per tot el territori aptes per acollir reunions i esdeveniments. El 2019, abans de la pandèmia, la despesa total a Catalunya realitzada per turistes estrangers que viatjaven per feina, negoci, assistència a fires i congressos va ser de 1.700 milions d’euros i aquest segment va representar el 7,5% del total de l’activitat turística a Catalunya. Fins el mes de juliol, els turistes MICE estrangers que han viatjat a Catalunya han generat una despesa de 850 milions d’euros. Aquesta xifra suposa una recuperació del turisme de reunions d’un 81% respecte l’any 2019.

El director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, ha afirmat que el MICE genera un segment de visitants amb un “alt potencial de retorn econòmic i d’interacció amb el món empresarial local”. I afegeix que “a més, és catalitzador de noves oportunitats i això és el que busquem en el canvi de model turístic que volem per Catalunya”.

Articles relacionats

Back to top button