superior

Mercats

Xina és el mercat emissor de turisme líder al món

El creixement de Xina com a mercat emissor de turisme és el més ràpid del món. Porta així diversos anys i la previsió és que continuï alguns més. Xina és el mercat que més despesa total realitza en els viatges a l’estranger, per davant d’EUA, Alemanya o el Regne Unit.

Les economies emergents estan protagonitzant els increments més importants en el turisme internacional i són les que han mantingut la despesa en cotes elevades durant els anys de crisis a Europa. La incorporació de les classes mitjanes d’aquestes economies al turisme està modificant el mapa turístic internacional. Xina i Rússia són dos exemples de mercats que han trastocat aquest panorama.

La despesa en turisme internacional dels viatgers d’aquests països s’ha multiplicat any rere any en l’última dècada. El Regne Unit va engegar l’any passat una reforma del procés de sol·licitud de visat per als turistes xinesos amb la finalitat de simplificar-ho tant com fos possible. Aquests canvis van contribuir a un fort augment en el nombre de turistes, fins un 21 %, però la despesa va pujar un 132%, segons VisitBritain.

El resultat ha estat tan positiu que el govern britànic segueix preparant noves iniciatives, des dels “visats de prioritat”, que s’emeten en 24 hores pensat per als turistes de negoci xinesos, a l’ampliació dels serveis de visa a altres ciutats fora de Beijing i Xangai. A més té previst llançar aquesta primavera la campanya “China Welcome” perquè la indústria turística britànica tingui pautes d’atenció al client.

Articles relacionats

Back to top button