superior

Organismes / Política turística

Creen el Consorci de les Viles Termals de Catalunya

Caldes de Montbui, Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, el Vendrell, la Garriga, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners han creat el Consorci de Viles Termals de Catalunya, un organisme que neix amb l’objectiu de crear una marca comuna que els distingeixin per la seva oferta hidromineral i termal.

Els 8 municipis catalans impulsaran la promoció de centres termals, balnearis, hotels, zones residencials i infraestructures turístiques. El nou consorci ja ha aprovat els seus estatuts i la presidència de l’organisme recau sobre Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui. Segons han informat, els municipis realitzaran accions “de promoció turística i totes aquelles altres que considerin necessàries per al millor desenvolupament de les viles termals de Catalunya”.

Una de les motivacions per crear aquesta entitat ha estat la necessitat de revitalitzar i d’adaptar els centres termals a una nova realitat on “els centres atenen una demanda creixent i diversificada d’usuaris”.

Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners destaquen per la seva riquesa hidromineral, constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals o termals, i que fa segles que exploten.

Back to top button