superior

TT.OO. AA.VV.

Thomas Cook compleix la seva amenaça i descompta un 5% en les factures als hotels

Thomas Cook ha descomptat en el pagament de les seves factures amb els hotels un 5 per cent, segons ha reconegut en un comunicat la patronal hotelera de Canàries. Les patronals emprendran accions judicials en breu.

"Es compleix l’amenaça llançada fa algunes setmanes pel turoperador britànic malgrat el rebuig massiu i unànime de tots els agents del sector turístic espanyol i de les reunions mantingudes a diferents nivells a fi d’evitar l’aplicació de tan injusta mesura", han reconegut diverses associacions d’empresaris d’hostaleria i turisme de l’arxipèlag.

En aquest sentit, les patronals convocaran en els pròxims dies reunions "al més alt nivell" a fi d’emprendre accions judicials contra els descomptes de Thomas Cook, “denunciant l’abús de posició de domini que entenem practica aquest turoperador, a més de reclamar les quantitats que ja han estat descomptades en els tribunals espanyols i de la Unió Europea si escau”, confirmen els hotelers.

Les lleis espanyoles, britàniques i les de la pròpia Unió Europea són molt clares referent a això i prohibeixen la retenció de cap import per part del turoperador de la quantia destinada al pagament del servei de transport aeri i de l’allotjament. "Aquesta pràctica suposa la ruptura unilateral de les condicions pactades en contracte i per tant és contrària a dret, a l’alterar les lleis que regulen la lliure competència", han puntualitzat finalment des de les patronals./Ag EP

Back to top button