Destinacions

Les “ciutats lentes” de Catalunya

D’una banda, Pals i Begur i, d’una altra, més de 30 municipis de les comarques d’Osona, el Bages, el Berguedà i el Vallès Oriental s’han apuntat al moviment italià “cittaslow”. Si aquesta filosofia pren més força a Catalunya, no es descarta estudiar la integració de tots els municipis implicats en una única agrupació.

Es busquen ciutats tranquiles amb tradicions, artesania, paisatges naturals…ciutats i pobles que transmetin pau i calma i que facin oblidar al visitant l’estrés i les presses del dia a dia a les grans ciutats.

Pals i Begur lideren la nova Associació Espanyol de Cittaslow, presentada en el marc del SITC. Es tracta d’una xarxa estatal de municipis espanyols que aposten per la qualitat de vida a partir de propostes vinculades, principalment, al territori i al medi ambient. Lekeitio i Mungia, al País Basc; Bigastro, al País Valencià; i Rubielos de Mora, a l’Aragó completen, de moment, el llistat de membres de la nova associació.

Una altra iniciativa que segueix aquesta mateixa filosofia de les cittaslow ha sorgit a les comarques d’Osona, el Bages, el Berguedà i el Vallès Oriental. Un total de 34 municipis han optat per aquest model de desenvolupament “lent” que té com a objectius principals, la conservació del territori, dinamitzar les comarques on s’ubiquen i fomentar el turisme de qualitat i d’identitat.

Back to top button