superior

abajo

Destinacions

El turisme de negocis deixa més de 1.700 milions d’euros a Barcelona

El Barcelona Convention Bureau (BCB) ha fet balanç de l’impacte econòmic que suposa el turisme de congressos, convencions i incentius sobre la ciutat. Segons el BCB el mercat de les reunions, un dels principals segments de l’activitat turística, va generar 1.715,3 milions d’euros l’any passat.

Aquest impacte econòmic sobre la ciutat l’han produït les 2.482 reunions celebrades en 2008 que van portar a la capital 695.902 delegats.

Turisme de Barcelona ha informat en un comunicat que la capital catalana s’ha situat en els últims anys com punt de referència internacional en el turisme de MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions). Segons dades de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA), la capital catalana és la segona ciutat del món amb més volum de delegats, només superada per Viena. En nombre de reunions, el rànquing ICCA situa Barcelona com a cinquena referència mundial.

En aquest sentit, Turisme de Barcelona vol recordar la celebració a Barcelona, del 6 al 8 d’octubre, de la convenció anual d’ABTA, l’associació de les agències de viatge britàniques. La reunió portarà a la ciutat de l’ordre de 1.000 professionals. Tal i com va declarar el mes de febrer a COMUNICATUR el director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran, en un any complex “la capital catalana organitzarà la convenció més desitjada d’Europa, i la del seu mercat emissor més important, el britànic”.

El Barcelona Convention Bureau, programa de Turisme de Barcelona que treballa per captar reunions professionals cap a la capital catalana, vol deixar constància de l’evolució d’aquest segment turístic a la ciutat en els últims 25 anys, temps de funcionament del BCB. En aquests anys el MICE ha portat a Barcelona més de 5,1 milions de delegats passant dels 50.000 professionals de l’any 1984 als prop de 700 mil de l’any passat.

Back to top button