superior

Estudis

Creix l’assiduïtat del turisme rural a les comarques de Barcelona

9 de cada 10 viatgers de turisme rural d’aquestes comarques preveuen fer escapades aquest any

El turisme rural segueix acaparant l’interès dels viatgers. Fer una escapada per passar caps de setmana i ponts és l’opció preferida dels viatgers de les comarques de Barcelona. La durada mitjana de les escapades rurals és de 2,6 nits i es gasta menys en l’allotjament, però més en la destinació.

Aquestes són les dades més destacables presentades per l’Observatorio del Turismo Rural, una entitat fundada per Escapada Rural, CETT-UB Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy i Netquest.

Imatge de la jornada del Cercle de Turisme on es va presentar l’estudi. Foto: Diputació de Barcelona.

L’estudi, que es va presentar a la primera Jornada de Turisme Rural organitzada pel Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona, fa una radiografia dels viatgers que trien fer turisme rural i recull les següents dades:

 • El 55% dels viatgers de les comarques de Barcelona que van optar pel turisme rural el 2023, van fer tres o més sortides d’aquest tipus (5 punts per sobre de la mitjana del 2022).
  El 91% d’aquests preveuen fer alguna escapada durant el 2024; el 63% preveu fer dues o tres escapades rurals; i el 27% té previst fer-ne més de tres.• La durada mitjana d’aquestes escapades és de 2,6 nits.

  • La despesa dels viatgers que practiquen turisme rural a Barcelona va ser de 84 euros per persona i dia l’any 2023 (un 2,4% més que l’any anterior):
  – 30 euros és la despesa mitjana que inverteixen en allotjament i restaurants;
  – 54 euros és la despesa a la destinació.

  • Un 16,5% dels viatgers d’arreu de l’Estat que tenen pensat fer turisme rural volen visitar Catalunya en alguna de les seves escapades. I d’aquests, un 27% voldria visitar les comarques de Barcelona.

 • Procedència dels viatgers de turisme rural que volen visitar la província de Barcelona: Catalunya (67%); Comunitat de Madrid (10%); Comunitat Valenciana (6%).• Motivació dels que visiten la demarcació: conèixer pobles i tradicions (28%); el fet que el turisme rural permet estar amb un grup nombrós (20%); la desconnexió de la rutina diària (14%).

  • Destinacions rurals dels viatgers barcelonins: Girona; Osca; Astúries; Lleida; la mateixa Barcelona.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button