superior

Allotjament

Les residències d’estudiants, nou invent que es cola a Barcelona

La ciutat de Barcelona no deixa d’atreure noves fórmules de negoci turístic que vorejant la legalitat intenten aprofitar l’atractiu de la capital catalana per treure-hi suc.

Després dels apartaments turístics, ara ha arribat el moment de les residències d’estudiants, un model d’allotjament que a vegades ultrapassa el seu objecte per fer competència als hotels.

La moratòria sobre el creixement de places d’allotjament imposada a Barcelona ha fet que qualsevol oferta que permeti una pernoctació s’ha convertit en un negoci. Com ha passat amb els albergs i ‘hostels’ també les residències d’estudiants, pensades òbviament per a estudiants, són un colador. Amb excuses com omplir habitacions lliures durant l’absència dels estudiants, l’aprofitament de les instal·lacions en períodes de festes lectives… aquestes residències en ocasions fan la competència a l’oferta turística reglada.

L’ultima irrupció prevista a Barcelona la provocarà el grup holandès The Student Hotel (TSH). Aquesta companyia ja va adquirir fa un parell d’anys les residències Melon District que s’ha comercialitzat exactament igual que un hotel qualsevol.

Ara els canviarà el nom per la marca Campus i té previst obrir-ne més a diferents ciutats espanyoles. TSH té un pla d’expansió per Europa que el portarà a disposar de 40 establiments i invertir 1.600 milions d’euros fins el 2021.

Situat al bari del Poble Nou, l’establiment anomenat TSH Campus Marina, es defineix com: “La residència d’estudiants més gran de Barcelona. Amb les seves 500 habitacions, t’ofereix una opció d’allotjament amb la més alta qualitat i un disseny fresc i dinàmic.” Compta amb habitacions individuals i dobles, piscina la terrat i espais comuns a l’estil ‘hostel’, entre d’altres serveis hotelers.

Articles relacionats

Back to top button