superior

Allotjament

Palma prohibeix els pisos turístics en comunitats de veïns

L’Ajuntament de Palma de Mallorca posa límit a l’arrendament de vacances dels habitatges particulars. Ha presentat una proposta que prohibirà, un cop aprovada, el lloguer de pisos turístics en edificis en els quals convisquin veïns.

Es tracta d’una mesura que fins ara cap administració s’havia atrevit a prendre. Impedeix que els turistes s’allotgin a habitatges plurifamiliars. En canvi, la nova normativa municipal sí que permetrà el lloguer de vacances en cases unifamiliars.

La pressió turística a la ciutat, per a l’Ajuntament, està provocant que els residents no puguin accedir a l’habitatge. La decisió de la capital mallorquina pot marcar tendència a altres ciutats turístiques espanyoles. Les autoritats municipals han explicat que aquesta mesura permetrà convertir la ciutat en un espai habitable per als ciutadans i protegir el resident.

En ple debat sobre la sostenibilitat turística de les destinacions aquesta nova normativa obre nous escenaris per limitar l’afluència de turistes. L’alcalde de Palma ha explicat que aquesta iniciativa és “pionera, decidida i valent”, i s’ha mostrat convençut que altres ciutats seguiran el seu exemple basant-se en l’interès general dels ciutadans.

La intenció del governa municipal és que la mesura es pugui aprovar definitivament al mes de juliol, en plena temporada turística. Actualment la majoria de l’oferta de pisos turístics de la ciutat actua en la il·legalitat. Fent un cop d’ull a l’oferta publicitada en les plataformes de lloguer en línia es poden trobar més de 10.000 places mentre que el registre de la Conselleria de Turisme només recull 650 places registrades amb llicència. La mateixa llei del Govern balear preveu multes de fins a 400.000 € a les plataformes que facin publicitat de pisos turístics i legals, sense llicència. Acollint-se a aquesta llei aquest mateix any han multat Airbnb i TripAdvisor.

Articles relacionats

Back to top button