superior

Allotjament

Els hotels posen enginy per incrementar ingressos

La irrupció dels habitatges turístics en el sector de l’allotjament està forçant l’hoteleria a aguditzar l’enginy per aconseguir nous ingressos. La competència que incideix sobre l’oferta d’allotjament força a buscar la manera d’extreure el màxim rendiment al client.

La lògica empresarial indica que els hotels necessiten captar els turistes de màxim poder adquisitiu per compensar la possible pèrdua de clients que opten per una altra modalitat d’allotjament.

En teoria els habitatges turístics atrauen un públic que vol obtenir una atenció personalitzada gràcies a aquesta figura creada darrerament anomenada “amfitrions”. Aquesta és un dels avantatges competitius dels pisos turístics que es comercialitzen en plataformes com Airbnb.

I com poden obtenir els hotels un plus per al seu negoci? Doncs fins ara bàsicament oferint complements orientats a clients de poder adquisitiu alt centrant-se en les terrasses i la restauració.

L’aprofitament al màxim de les terrasses dels hotels ja és una realitat a Barcelona i a Madrid. Sobretot, a la capital catalana, on les activitats que es programen en aquests espais, des de fa anys, és molt consistent.

Quant a la restauració, els establiments hotelers s’han marcat com a oportunitat atraure el ciutadà del carrer cap als seus restaurants, independentment de si pernocten a l’hotel o no. Per superar la barrera psicològica que tenen els clients a accedir a un hotel per gaudir d’una experiència gastronòmica, els empresaris han apostat per oferir una oferta culinària d’alta qualitat i molt atractiva. Proliferen els establiments que compten amb xefs de reconegut prestigi o amb cuiners de qualitat que sota el paraigües d’un hotel aspiren a escalar posicions en els rànquings internacionals de la gastronomia.

Articles relacionats

Back to top button