superior

Destinacions

Propostes per gaudir de l’estiu a Catalunya

Durant els mesos d’estiu, pobles i ciutats de Catalunya es preparen per rebre els seus visitants oferint propostes que els permetin gaudir del territori d’una manera diferent.Les visites -guiades o no- en són un bon exemple.

Enguany, el Museu de la Mediterrània i l’Oficina de Turisme de Torroella i l’Estartit ofereixen durant els mesos de juliol i agost quatre passejades per conèixer la Torroella Màgica, amb un recorregut nocturn, teatralitzat i amb música en directe; El riu de la vida, per redescobrir el riu Ter; 1.000 anys d’història i llegenda per Torroella; i l’Estartit mariner. Les visites es poden fer en diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany) i són aptes per a tota la família.

Des del Penedès presenten els Itineraris de Memòria Democràtica, on es combina la passejada i el coneixement del territori amb la història de la Guerra Civil. Les tres rutes que configuren els itineraris es poden fer de forma lliure a partir de la consulta d’un mapa on es troben localitzats tots els elements visitables.

El visitant pot seguir: la Ruta del Front, per conèixer com es va produir l’avanç franquista pel Penedès i els diversos punts on l’exèrcit republicà va oferir resistència. Destaquen els espais de Subirats, diversos vestigis recuperats, trinxeres i nius de metralladora, de la Línia de defensa de l’exèrcit republicà a la serra d’Ordal; la Ruta de defensa de costes, on s’han recuperat i senyalitzat diferents vestigis per explicar la tasca realitzada en la rereguarda republicana per defensar-se d’un hipotètic atac per mar de l’exèrcit franquista; i la Ruta del Vesper de la Gloriosa, estructurada a partir dels elements patrimonials que resten dels aeròdroms republicans penedesencs durant la Guerra Civil: Santa Oliva, els Monjos, Sabanell i Pacs, i on destaca el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, a l’antic camp d’aviació dels Monjos.

A Solsona, un tram de les muralles i del fossat medievals, descobert l’any 2009 al jardí del Palau Episcopal, ha estat recuperat, agençat i museïtzat s’han incorporat a les visites guiades nocturnes "la Solsona insòlita", que s’han fet al juliol. A més, tots els dissabtes i diumenges al matí, s’organitzen visites guiades que recorren els punts de més interès de Solsona.

[HOME]

Back to top button