Resultat rècord per a l’aeroport del Prat

L’aeroport de Barcelona ha superat els 3,8 milions de passatgers el juliol, la xifra mensual més elevada de la seva història. Per la seva banda, l’Aeroport de Girona-Costa Brava registra un 10,8% més de passatgers el juliol.

El balanç del primer semestre de l’any mostra com El Prat ha registrat un increment del nombre de passatgers del 3,9%, amb més de 20 milions d’usuaris. La xifra de juliol suposa un augment del 6% respecte al mateix període de 2011, quan van passar 3,6 milions d’usuaris per les instal•lacions aeroportuàries.

Els passatgers de vols europeus han crescut un 13,2% respecte al mateix període de l’any passat, i els de vols internacionals han augmentat un 8,7%, mentre que els nacionals han caigut un 5,3%.

El nou vol diari de Emirates Airline fins a Dubai, així com les connexions des de Barcelona de Qatar Airways amb Doha han permès que creixi un 32% el nombre de passatgers amb destí L’Orient mitjà.

Els passatgers d’Europa de fora de l’espai Schengen han augmentat un 20% el juliol, sobretot gràcies la mercat rus, que ha crescut un 27,2% respecte a juliol de 2011.

El mercat de l’Amèrica Llatina ha incrementat un 10% gràcies als vols de Singapore Airlines i Iberia a Sao Paulo, un destí que ha crescut un 13%, mentre que les connexions de les aerolínies Argentines amb Buenos Aires han augmentat un 20%.

L’Aeroport de Girona creix un 10,8% el juliol

L’Aeroport de Girona-Costa Brava ha incrementat un 10,8% el nombre de passatgers durant juliol respecte al mateix període de 2011, després de registrar a 391.168 passatgers, ha informat AENA aquest dimecres en un comunicat.

Les rutes nacionals han incrementat el nombre d’usuaris un 290,4% respecte a juliol de 2011, sobretot, per la ruta que connecta aquest aeròdrom amb Madrid, mentre que els passatgers internacionals han estat 354.838, un 3,6% més respecte al mateix període de l’any passat./Ag EP

[HOME]

0 0 0