superior

Costa Barcelona

La marca Costa Barcelona integra al Vallès Oriental i el Vallès Occidental

L’administració catalana ha donat llum verda a la integració de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental dins la marca turística Costa Barcelona. A partir d’ara les dues comarques vallesanes es promocionaran conjuntament sota aquesta nova agrupació territorial que també la conformen el Maresme, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf.

La marca turística Costa Barcelona va ser aprovada per l’Agència Catalana de Turisme l’octubre de l’any passat –en substitució de Costa del Garraf y Costa de Barcelona Maresme- i va suposar la resposta positiva a la proposta presentada pel vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, a la Direcció General de Turisme, respecte a la necessitat de crear una marca turística comuna que integrés, en principi, les zones costaneres del nord i el sud de la província de Barcelona.

El procés per a la creació de la marca turística Costa Barcelona es va iniciar amb la presentació de l’estudi favorable per part de les associacions d’empresaris turístics de les comarques del Maresme, del Baix Llobregat, de l’Alt Penedès i del Garraf, en el marc del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, celebrat l’abril de l’any passat.

Ara, un cop el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental han aprovat l’adhesió de les comarques respectives, la marca turística Costa Barcelona amplia els seus atractius turístics amb parcs i espais naturals protegits, un patrimoni arquitectònic que va des de l’època visigòtica fins al Modernisme, esdeveniments lúdics i culturals com el Festival de Jazz de Terrassa, balnearis i centres de termalisme, gastronomia i productes de la terra amb denominació d’origen, instal•lacions esportives d’alt nivell com el Circuit de Montmeló, i zones comercials com La Roca.

Fins ara les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental formaven part de la marca turística Catalunya Central./Noticia emesa per la marca Costa Barcelona

Back to top button