Mercats

El turisme xinès a Catalunya, la meitat del que rep Espanya

Ara que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat l’alerta internacional davant l’expansió del coronavirus xinès cal recordar què significa aquest mercat emissor per a Catalunya i quines són les seves característiques.

En els darrers 12 mesos han visitat Catalunya més de 370.000 turistes xinesos que han generat una despesa de prop de 700 milions d’euros (+16,7% respecte l’any anterior). Aquestes dades suposen la meitat de les arribades i de la despesa d’aquest mercat a l’Estat espanyol.

La Xina és actualment el mercat emissor de turistes més important del món, amb 150 milions de xinesos que cada any viatgen fora del seu país. La cultura, la gastronomia, les compres, els esdeveniments esportius i els viatges d’incentius són els productes més populars entre els turistes xinesos.

Una de les seves particularitats com a mercat emissor de turisme és la seva poca estacionalitat d’estiu. Un moment d’alta arribada de turistes és durant la celebració de l’any nou xinès, que va variant segons el seu calendari. En 2020 s’ha celebrat el 25 de gener i coincideix amb un dels periodes de vacances xineses més extens.

A més a més, cada vegada els turistes xinesos viatgen més sense paquet turístic contractat amb un operador (56% ho fan de manera independent). Altres característiques que comencen a formar part d’aquest mercat són l’aparició dels millenials com a nou perfil de viatger, l’increment de la demanada d’experiències personalitzades i l’augment del turisme familiar i el sènior.

Articles relacionats

Back to top button