superior

Mercats

La Xina talla en sec l’emissió de turistes pel coronavirus

El govern xinès prohibeix als seus operadors turístics vendre viatges interiors i internacionals com a mesura per contenir la propagació del coronavirus que afecta milers de ciutadans i que corre el risc de convenir en una emergència sanitària mundial.

Establiments hotelers i companyies aèries ja estan actuant per retornar les reserves dels seus clients que ja estan cancel·lades. La propagació de virus ha coincidit amb el període de vacances de l’Any Nou xinès, cosa que ha complicat molt la situació.

El govern té confinats a més de 50 milions de persones en les tres ciutats que compten amb brots de virus, però la comunitat internacional té posat l’ull en tots els seus ciutadans que estan repartits pel món i que van abandonar la Xina durant el període d’incubació del coronavirus.

El sector turístic ha començat a patir i ja es pot donar per eliminada l’emissió de turistes xinesos en els propers mesos. En cas de convertir l’alerta actual en una pandèmia el mercat emissor del gegant asiàtic quedarà reduït a 0. Espanya rep cada any una xifra propera al mig milió de turistes xinesos. Destinacions com Madrid o Barcelona hauran d’assumir que els seus hotels no podran comptar amb aquests clients. Les anul·lacions de les reserves xineses seran imminents.

Articles relacionats

Back to top button