superior

Fires i Congressos

Per a què serveix Fitur?

40 anys de fira de turisme a Madrid donen per a molt. Després d’una nova edició les impressions de la seva funció són diverses.

Aquells que freqüenten Fitur han vist el poc que ha evolucionat en els últims anys. Segueixen els metres d’exposició i els innombrables estands ocupant una desena de pavellons d’Ifema. Segons dades de l’organització, més de 11.000 empreses de 165 països i regions.

Ara hi ha més espai per a les ulleres de realitat virtual però el fons del certamen segueix sent el mateix: salutacions i trobades entre professionals que permeten recordar una cara amb la qual es manté contacte electrònic i poca cosa més.

Una fira de les relacions públiques allunyada del negoci. I això pel que fa a la seva versió professional, la dels dies laborables, pel cap de setmana, dedicat al públic general, la qualificació ja és innombrable.

La fira és una bona excusa per organitzar jornades paral·leles, reunions diverses, presentació d’estudis i signatures públiques d’acords futurs. També és la fira dels polítics, dels figurants abillats amb vestimentes que freguen el ridícul i de la megafonia descontrolada.

Últimament aspectes com la sostenibilitat i el respecte al medi ambient qüestionen la idoneïtat d’organitzar fires d’aquesta magnitud que deixen una petjada de carboni realment desproporcionada. Copen l’interès dels visitants les activitats i experiències gastronòmiques durant la fira, cosa difícil de comprendre quant hi ha fòrums especialitzats en aquesta temàtica.

Per a què serveix Fitur? Cadascú té la seva resposta.

Articles relacionats

Back to top button