superior

Fires i CongressosFormacióMercats

El turisme emissor alemany s’està desplomant

La fira de turisme de Berlín s’ha tornat la més interessant de l’última dècada. Aquests dies el sector està molt pendent del Brexit. Des Comunicatur hem anat informant puntualment de la incertesa que s’està generant al voltant de l’emissor britànic, cosa que ha apartat del focus el que sí que està convertint-se en un problema, la caiguda d’un altre mercat essencial, l’alemany.

En moltes ocasions ens qüestionem l’interès que pot tenir una fira de turisme, el valor comercial que realment té, en aquesta ocasió la ITB de Berlín s’ha presentat amb gran interès. Els analistes auguren un procés de recessió econòmica a Alemanya. Els grans turoperadors i algunes companyies aèries d’aquest país ja estan en procés de reestructuració. Poc es parla de la presa de posicions dels grans ‘players’ d’aquest emissor.

Qui coneix el mercat sap que, davant d’una possible recessió econòmica, per petita que sigui, portarà als alemanys a controlar la seva despesa i vigilar l’estalvi. En una situació d’aquest tipus només hi ha dues possibilitats: que emetin menys turisme a l’exterior, i que el client que vulgui sortir disposi de menys diners per a viatjar. Les destinacions de la costa mediterrània, entre elles la catalana, poden patir una especialització en turisme alemany de baix cost.

Les dades de 2018 a Espanya i a Catalunya ja han començat a anunciar registres negatius: en l’últim exercici caigudes del 4,1% a Espanya i del 10% a Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button