superior

Fires i Congressos

La Diputació de Barcelona impulsa la Convenció de Turisme Sostenible del Mediterrani que tindrà lloc el 8 i 9 de juny

Tot és a punt per la celebració de la II Convenció de Turisme Sostenible del Mediterrani 2022 que organitza la Diputació de Barcelona. S’emmarca en els actes del mes de la sostenibilitat turística que promouen la Diputació, l’Ajuntament i Turisme de Barcelona per aquest mes de juny.

L’objectiu de la reunió és fomentar el debat  sobre temes clau per a la promoció del turisme sostenible al Mediterrani i mostrar les solucions desenvolupades pels projectes de la Comunitat de Turisme Sostenible MED per fer front als desafiaments actuals del sector turístic.

Comptarà amb 60 ponents d’11 països, entre els quals hi trobem representants de  la Comissió Europea, la Organització Mundial del Turisme i diverses entitats promotores de la Declaració de Glasgow sobre turisme i canvi climàtic. També tindran presència els principals programes europeus i actors de la cooperació al Mediterrani, representants de la gestió turística a nivell estatal, regional i local dels països del Mediterrani, ponents del món universitari i de la recerca i altres projectes europeus finançats en l’àmbit del turisme.

Aquests són alguns dels importants temes que es tractaran:

 • La ruta de transició del turisme de la UE per a 2030
 • Un desafiament global: el canvi climàtic canviarà inevitablement el turisme
 • Donant forma al turisme del futur
 • Cooperació turística a l’àrea mediterrània
 • Rutes del vi de Barcelona (activitat de networking)
 • Finançant la transició cap a un turisme sostenible
 • L’Acadèmia Interreg Euro-MED
 • Mesurant la sostenibilitat del turisme
 • Eines per a la sostenibilitat de la indústria turística
 • Dels projectes de la UE al sòl
 • Siguem prou valents per actuar!

Podeu veure l’agenda de la convenció i els ponents AQUÍ.

La reunió tindrà lloc a l’hotel Alimara (CETT-UB) de Barcelona i s’organitza en format híbrid, presencial i en línia. Podeu formalitzar la vostra inscripció AQUÍ.

Darrera la convenció hi ha la Comunitat MED de Turisme Sostenible, que es va crear el novembre de 2016 en el marc del Programa Europeu Interreg MED i agrupa 200 organitzacions (administració pública, empreses privades, universitats, ONG i organitzacions internacionals) actives en 13 països europeus de l’arc mediterrani. Agrupa 30 projectes de cooperació territorial, que s’han unit per desenvolupar solucions als reptes relacionats amb el turisme a les zones costaneres.

Podeu tenir més informació sobre els seus projectes en aquesta notícia publicada a Comunicatur.

Aquesta Convenció de Turisme Sostenible del Mediterrani és la segona que se celebra. La primera va tenir lloc al juny del 2019 i podeu veure l’article al respecte que va publicar Comunicatur AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button