superior

AllotjamentEmpreses

L’Hotel Invisible, una iniciativa solidària del sector

El Gremi d’Hotels de Barcelona i la Fundació IRES, dedicada a la inclusió de persones en situació de risc, han creat una campanya per recaptar fons mitjançant la reserva simbòlica  d’una habitació que no es destinarà per dormir. Aquesta iniciativa solidària pretén implicar el sector turístic de la ciutat amb les problemàtiques socials.

No es tracta d’habitacions amb vistes, suites de luxe, ni res que s’assembli. Es tracta de reservar una nit en un hotel on ningú voldria dormir (l’habitació de la pobresa, l’habitació dels cops, l’habitació sense futur…) Els diners recaptats a www.hotelinvisible.org es destinen a persones en situació d’exclusió afectats per la pobresa o la violència. Els donatius es realitzen mitjançant una reserva fictícia d’habitació per imports de 3€, 5€, 10€ o una quantitat superior a determinar per la persona solidària. A més, per la seva banda, aquells hotels que s’han adherit donen un euro a la campanya per cada habitació que tenen i ja van més de 12.000 euros.

Propostes com aquestes volen mostrar la implicació dels hotelers barcelonins amb la realitat de la ciutat. Sovint criticats per beneficiar-se de l’èxit turístic de Barcelona sense tenir en compte les desigualtats i problemàtiques que hi conviuen en aquesta mateixa ciutat. Una cara solidària que el sector turístic mostra de forma coordinada més enllà de les implicacions que a títol particular fan alguns empresaris.

Articles relacionats

Back to top button