superior

Transport

El pitjor accident aeri de la història de França

5.000 dies després les víctimes coneixen, desolades, la sentència absolutòria per a les companyies

Després de 13 anys i mig de l’accident aeri del vol Rio-Paris, les famílies dels 228 morts (226 passatgers i 12 tripulants) no es poden creure la sentència judicial. El Tribunal de París creu que no es pot demostrar amb certesa que les múltiples errades que es van produir aquell dia fossin causants directes de l’accident i eximeix les companyies Air France i Airbus que queden absoltes d’homicidi involuntari.

L’1 de juny del 2009, un avió d’Air France es va precipitar a l’oceà Atlàntic enmig d’una tempesta elèctrica. La investigació determina que els sensors de velocitat es van congelar i els pilots es van veure sobrepassats i no van saber reaccionar. En quatre minuts l’avió es va estavellar al mig de l’Atlàntic. Es va tractar del pitjor accident aeri de la història de França.

Fins a dos anys van trigar a recuperar-se les caixes negres de l’A330. El tribunal va revelar que les companyies Air France i Airbus estaven al corrent de les fallades del sistema d’aquest model d’aeronau que provocaven lectures errònies de la velocitat.

L’advocat de les víctimes ha declarat que la sentència és molt dura per a tots els familiars (gairebé cinc-cents querellants solidaris es van personar a la causa). Entre les víctimes hi ha fins a 32 nacionalitats. La conclusió del lletrat és clara: L’accident es podria haver evitat.

Articles relacionats

Back to top button