superior

DestinacionsMercatsTransport

Lloret de Mar és el motor de l’aeroport de Girona

Una quarta part dels viatgers que arriben a l'aeroport s'allotgen a la localitat de la Costa Brava

Un estudi recent de la UdG (Universitat de Girona) encarregat per la Taula Gironina de Turisme revela com Lloret de Mar és el principal pol d’atracció dels turistes que arriben per via aèria a l’aeroport Costa Brava-Girona. El 23,6% dels viatgers tenen com a destinació aquesta localitat líder en turisme.

L’estudi a més ofereix una altra dada molt interessant: “la despesa per persona i dia dels viatgers internacionals és en general més elevada a Lloret de Mar que la mitjana detectada per l’estudi”, afirma Anna Garriga, degana de la Facultat d’Econòmiques de la UdG. Així han comprovat com els turistes de Polònia, Irlanda i els Països Baixos, per exemple, que s’allotgen a Lloret, gasten més diners de mitjana diària que els que ho fan al conjunt de la província. En aquest sentit, les dades de la Universitat apunten un petit increment de despesa, entre un 1 i un 5 % més, però ja és una dada molt significativa que permet atribuir-li a la destinació ser un pol d’atracció i generació de riquesa per a la província. L’aeroport de Girona és una infraestructura estratègica per al conjunt de la Costa Brava i molt especialment per a Lloret de Mar, però alhora aquest municipi és també estratègic per a l’aeroport pel potencial que representa a nivell de turisme.

L’estudi també ha recollit l’opinió dels viatgers estrangers de l’aeroport que han visitat la província de Girona. Les dades de Lloret de Mar, encara que positives, són lleugerament inferiors a la mitjana general. Els turistes han puntuat la seva estada amb 4,25 punts sobre 5 (un 4,01 a Lloret) i els allotjaments amb un 4,06 sobre 5. Una dada que destaca és el grau de fidelització de la destinació, ja que el 89 % de els enquestats repetirien la seva estada i el 94,3% la recomanarien. En el cas de Lloret de Mar, la fidelització dels que repetirien és del 78,3% i els que recomanarien l’estada del 89,3%.

Pel que fa al perfil dels turistes, el 85% viatja sense paquet turístic i l’estada mitjana a la província és de 9 nits per 7,48 nits en el cas de Lloret de Mar. El 57% dels turistes estrangers sondejats han viatjat en família i un 33,4% ho han fet en parella o amb amics.

Articles relacionats

Back to top button