superior

Destinacions

El Zika amenaça el turisme a Miami Beach

El virus del Zika ha arribat als Estats Units, concretament a l’estat de Florida, que veu amenaçada la seva zona més visitada, Miami Beach.

El virus que s’ha estès per part d’Amèrica Llatina i el Carib, ha fet el salt a una de les destinacions més turístiques dels Estats Units. Calculen una mitja dotzena de casos de contagi directe, la meitat han estat turistes. Actualment ja són 36 les persones autòctones afectades en aquest estat. Les autoritats han activat l’emergència i han anunciat un pla per combatre el focus d’infecció. Ara es troben en plena temporada turística i encara es desconeix la incidència que tindrà sobre la indústria turística.

El turisme a Miami genera un impacte econòmic superior als 24.000 milions de dòlars anuals. Es tracta d’una destinació que atreu 16 milions de turistes cada any, la meitat d’ells internacionals, i que dóna feina a 130 mil persones.

Pel moment els Centres de Prevenció de Malalties nord-americans inclouen Miami Beach entre les zones on es desaconsella a les dones embarassades que viatgin pel risc de contagi i que puguin donar a llum nens amb problemes neurològics com la microcefàlia.

Les actuacions passen per controlar la proliferació dels mosquits que transmeten el virus però les característiques de Miami Beach no permet la fumigació a gran escala des de l’aire. Florida ha rebut més de 8 milions de dòlars en fons específics per combatre el Zika.

Articles relacionats

Back to top button