superior

Destinacions

Editada la primera guia turística en braille de la Costa Brava

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’ONCE han publicat en braille la primera guia que presenta l’oferta turística accessible de la Costa Brava. Conté informació general dels recursos naturals, patrimonials i turístics accessibles així com informació sobre allotjaments, museus i activitats accessibles per als visitants.

La iniciativa està vinculada a la commemoració del Centenari de la Costa Brava i posa a l’abast de les persones afectades per ceguesa els atractius de la Costa Brava tal i com es fa amb el públic en general. La guia identifica fins a 233 allotjaments adaptats, 11 empreses de turisme actiu especialitzades, 40 platges preparades i 19 espais museístics adaptats per a les persones amb algun tipus de discapacitat.

Enric Vilert, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha volgut constatar com “aquesta guia mostra la voluntat i la sensibilitat de les entitats i del sector per fer l’oferta turística accessible a persones amb dificultat de moviment i discapacitats sensorials i/o cognitives”. A més, Vilert considera que fent la destinació turística accessible és un element diferenciador respecte d’altres destinacions emergents.

Teresa Palahí, delegada territorial de l’ONCE a Catalunya, afirma que la guia facilita informació per poder viatjar a les persones amb algun tipus de discapacitat i que també puguin gaudir plenament de les seves vacances. Algunes de les ofertes recollides en aquesta publicació dirigida a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat són: a vela adaptada, el submarinisme amb cadira amfíbia, el cicloturisme amb bicicleta adaptada, visites culturals a museus o recorreguts accessibles a espais naturals.

Back to top button