superior

abajo

TT.OO. AA.VV.

ERO d’extinció per a tota la plantilla de Marsans

Els treballadors de Viatges Marsans han acceptat la proposta de la companyia d’aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció que afectarà a la pràctica totalitat de la plantilla, uns 1.400 empleats, a la vista de la “nul•la viabilitat” de la companyia.

Fonts de la companyia asseguren que aquesta operació no suposa la fi de l’activitat de Viatges Marsans, ja que “continua pendent finalitzar la venda d’alguns actius”, el que podria aportar fons a la tresoreria per a “reprendre a poc a poc l’activitat”. En aquest sentit, aclareixen que l’acord amb els treballadors els atorga “prioritat de contractació” davant la possible reobertura i recuperació de l’activitat en les agències del grup.

Mig centenar de treballadors no s’acolliran a l’ERO i continuaran treballant per a Viatges Marsans “de manera voluntària i amb el sou assegurat” per realitzar labors administratives i de recursos humans.

Per la seva banda, fonts del sindicat UGT assenyalen que les condicions de l’ERO “estaran dintre de la normalitat malgrat les dificultats de l’empresa”, i inclouran una indemnització de 32 dies per any treballat, per un màxim de 30 mensualitats, establint un topall salarial de 70.000 euros “per motius morals”.

Part del finançament de l’expedient provindrà del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) i la resta correspondrà a la massa concursal. L’ERO destinarà també un fons de 1,9 milions d’euros per al “personal de difícil col•locació”, com majors de 50 anys o treballadors amb discapacitat. UGT estudia emprendre accions judicials contra els antics propietaris, Díaz Ferrán i Pascual.

L’ERO d’extinció l’haurà de ratifica ara la Direcció general de Treball, així com pel jutjat del Mercantil número 12 de Madrid, que tramita el concurs necessari de la companyia./Ag EP

Back to top button