superior

TT.OO. AA.VV.

UCAVE detecta un creixement de les reserves aquest estiu

El 70% de les agències de viatges catalanes ha detectat una evolució positiva de les reserves d’estiu, segons la Unió Catalana d’Agències de Viatges Emissores (UCAVE). Les previsions es mouen en un increment de les vendes del voltant del 8% respecte a 2009.

UCAVE considera que el possible encariment dels preus turístics a causa de la pujada de l’IVA no ha avançat la decisió de compra de les vacances, i el 80% de les agències calculen que les vendes d’última hora suposaran un important percentatge de la facturació final.

El 60% preveu que el nivell de reserves aquesta temporada es tancarà amb unes dades similars a l’any passat, i només el 30% dels enquestats per l’associació creu que el nivell de reserves empitjorarà, enfront del 10% que pensa que milloraran lleugerament.

Els creuers segueixen sent un dels viatges més demandats, així com la destinació Estats Units, que es manté com una de les preferides pels consumidors. Així mateix, Àfrica destaca també com un dels continents que més està creixent en turisme, especialment en països com Camerun, Senegal, Egipte i Tunis.

El 65% de les agències enquestades afirma que predomina el gran viatge, enfront del 35% que creu que despunten les escapades breus.

Back to top button