TT.OO. AA.VV.

L’ERO de Marsans afectarà el 65% de la plantilla

La direcció de Marsans ha transmès als treballadors la seva intenció de proposar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà a uns 1.300 treballadors, el que representaria prop del 65% dels 2.079 empleats que conformen actualment la plantilla del grup. Els treballadors posen en dubte l’existència de cap pla de viabilitat per a la companyia.

Segons van explicar fonts del comitè d’empresa aquesta “decebedora oferta” inclouria a les quatre empreses del grup, encara que la major part –uns 900 llocs de treball– es concentraria en la companyia principal, Viajes Marsans.

La nova direcció del grup turístic, gestionat per Posibilitum Business sota la intervenció d’una administració concursal, ara ha d’esperar al vistiplau per part de la jutgessa encarregada del procediment, Ana María Gallego, circumstància que “probablement es doni aquesta setmana”.

Els representants dels treballadors van denunciar que el pla de viabilitat “mai ha existit, o almenys no donen proves d’això”, ja que “res del que han proposat acaba fructificant”. “Diuen que no hi ha diners i que haurà d’arribar a partir de la venda d’actius, així que no paguen per la llicència d’IATA: són les mentides de sempre”, asseguren.

Davant aquesta situació, els treballadors es plantegen la possibilitat d’emprendre de nou les mobilitzacions en cas de no cobrar les nòmines de juny./Ag EP

Back to top button