DestinacionsEmpreses

El lloguer d’habitacions particulars estarà regulat a Catalunya

El màxim responsable  de turisme de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que el lloguer turístic d’habitacions en vivendes particulars estarà regulat i legalitzat. L’administració ha iniciat un procés de reformulació de la normativa d’allotjament i incorporarà aquesta modalitat que fins ara és il·legal i ha comportat sancions com la d’Airbnb.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha avançat en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio aquesta intenció de regular nous tipus d’allotjament turístic. Degut a les noves demandes i fórmules de comercialització l’administració vol adaptar-se a la situació. Puig ha recordat que el Bed & Breakfast existeix a Europa des de fa molt de temps però a Catalunya no ha tingut cabuda legal. Considera que s’haurà de regular perquè és una oferta que ja existeix.

La seva intenció és parlar amb el sector de l’allotjament per trobar l’encaix d’aquesta modalitat a la qual no es pot posar en contra perquè “és una realitat”. Ara cal donar-li un marc normatiu perquè ja no sigui contractació il·legal, que aflori aquesta economia submergida del lloguer d’habitacions i perquè els clients tinguin unes garanties mínimes de seguretat i qualitat. Puig, que s’ha declarat a favor de l’economia col·laborativa però sempre amb unes normes, continua pensant que s’ha d’exigir a totes les empreses d’aquesta nova economia que ofereixin oferta regularitzada i no il•legal. D’aquesta manera defensa la sanció de 30.000 euros imposada a Airbnb per comercialitzar una proposta d’allotjament il·legal però que en poc temps podrà ser legal.

El conseller també ha volgut destacar la potencia de la destinació turística catalana. “Captem més de 21 milions de turistes entre estrangers i de la resta de l’Estat, multipliquem per tres la nostra població i això no passa en cap país d’una certa dimensió”, ha afirmat.

Articles relacionats

Back to top button