superior

Transport

Potencien l’Interrail per a joves subvencionant el preu dels bitllets

El Consell de Ministres ha aprovat una mesura per potenciar els viatges dels joves espanyols per Europa i Espanya. El Govern finançarà el 50% de l’interrail europeu, però també engegarà un interrail intern pel territori espanyol amb descomptes del 90% del preu dels bitllets de tren de mitjana i llarga distància i autobusos dependents de l’Estat, així com el 50% als trens d’Alta Velocitat.

La subvenció als viatges cobreix els joves de 18 a 30 anys que viatgin aquest estiu per Europa, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Han de ser joves de nacionalitat espanyola o de qualsevol altre país de la Unió Europea que tinguin residència a Espanya.

Interrail permet utilitzar la xarxa ferroviària i ferris de més de 30 països. Els bons tenen un cost d’entre els 200 i els 900 euros depenent de la durada dels viatges i la categoria i confortabilitat del bitllet. Cobreixen entre un mínim de 4 dies de viatge i un màxim de 3 mesos. En cas d’un bo de país únic, el preu és més econòmic, des de 50 euros.

President del govern d’Espanya, Pedro Sánchez

Però el president del Govern, Pedro Sánchez, quan va anunciar la mesura que avui ha aprovat el Consell de Ministre va explicar que “hi ha molts joves que coneixen fins i tot més Europa que el seu país” i, per això, ha volgut donar llum verda també a l’interrail espanyol.

Per al President aquesta bonificació en el transport d’autobús i trens a més d’una ajuda per a la joventut –“s’ho mereixen després de la pandèmia”, segons Sánchez – promourà el sector turístic i el sector cultural i l’economia del país.

Articles relacionats

Back to top button