superior

Marítim

20 ports esportius catalans compten amb bandera blava

Catalunya és la comunitat autònoma amb més ports guardonats amb bandera blava juntament amb les Illes Balears certificant un bon nivell de qualitat ambiental i d’oferta de serveis.

Les banderes blaves les atorga anualment l’organisme europeu ADEACFEEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor-Fundació Europea d’Educació Ambiental) a ports esportius o dàrsenes esportives. La bandera distingeix el treball dut a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural i en la prestació de serveis d’alt nivell. Les instal·lacions catalanes representen un 27% dels ports amb bandera blava del total de 72 ports de tot l’Estat guardonats aquest any.

Els ports distingits d’aquest any són els següents: Llançà, Port de la Selva, Roses, Empuriabrava, l’Escala, l’Estartit, Marina de Palamós, Blanes, Mataró, Marina Port Vell de Barcelona, el port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, Garraf, Aiguadolç de Sitges, Torredembarra, Salou, Calafell, Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla.

Els recintes portuaris que opten a bandera blava han de superar un mínim de dues inspeccions sorpresa, una realitzada per inspectors del jurat nacional i una altra per inspectors europeus.

Back to top button